Nico Verhoef
Support Medewerker HR

a.s.r. maakt haar missie om een nuttige verzekeraar te zijn echt waar.

Bij Nico werd in 2003 de ziekte MS vastgesteld. Hij heeft in 2004 zijn VWO gehaald, een jaar in Amsterdam gestudeerd en is daarna overgestapt naar Utrecht om daar Rechten te studeren. Vanaf 2010 gaat het minder goed met zijn gezondheid en sinds 2013 gebruikt Nico chronische medicatie. In december 2014 is hij, via wat nu de Participatiewet heet, bij de afdeling Human Resources van a.s.r. in dienst gekomen.

Mijn baan

Ik heb verschillende taken op de afdeling Human Resources. Ik beheer de gemeenschappelijke documenten en houd de databank met juridische ontwikkelingen up-to-date. Daarnaast houd ik me bezig met de eed en belofte die alle medewerkers hier moeten afleggen, met vitaliteit en verzuim en nog een aantal andere zaken. Wat mijn taken gemeen hebben, is dat er niet een specifieke tijdsdruk op zit. De afdeling HR had de nodige overload aan werk en dat pak ik zoveel mogelijk op.

Geweldig dat ik ondanks mijn ziekte een volwaardige baan kan hebben bij a.s.r.

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Mijn cv is door USG Restart bij a.s.r. onder de aandacht gebracht. Vervolgens werd ik door HR uitgenodigd voor een gesprek. Zij hadden, gezien mijn ziekte, de nodige praktische vragen. Maar in het gesprek klikte het enorm. Ik wilde heel graag aan het werk en die ‘eagerness’ werd door HR herkend. De sfeer op de afdeling is er ook één van enthousiasme en betrokkenheid.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Iedereen is aardig, is mijn ervaring. Niet alleen bij HR trouwens, maar in het hele bedrijf. Het is hard werken, maar we lachen ook veel. Ik heb door mijn ziekte wel wat extra begeleiding nodig en dat wordt door iedereen volledig geaccepteerd. Ik kan hier het beste uit mezelf halen en mag en wil me hier graag verder ontwikkelen.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Geweldig dat a.s.r. mensen zoals ik een kans geeft op een volwaardige baan. Door de nieuwe Participatiewet zijn werkgevers verplicht een bepaald aantal medewerkers met een arbeidsbeperking in dienst te nemen, anders krijgen zij een flinke boete. Maar ik geloof oprecht dat a.s.r. dit ook zonder dwang zou doen. Zo werkt er al enkele jaren een grote groep jongeren Wajongers in de tuin. En ook bij het Betalingscentrum hebben meerdere jongeren met een arbeidsbeperking tot volle tevredenheid verschillende klussen gedaan. a.s.r. maakt haar missie om een nuttige verzekeraar te zijn ook in dat opzicht waar.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Dankzij mijn medicatie kan ik op dit moment goed deelnemen aan het werkende leven en draai ik volledig mee bij HR. Toch kunnen mijn beperkingen elk moment toenemen. Dat speelt wel in mijn achterhoofd. Dan zal ik pas op de plaats moeten maken en in overleg met a.s.r. kijken wat nog mogelijk is. Aan de andere kant weet ik niet of en wanneer die dag gaat komen. En laten we eerlijk zijn, dat geldt eigenlijk voor iedereen. Voor nu ben ik ontzettend blij. Het feit dat ik een baan heb, werkt ook positief door in andere delen van mijn leven. Zo werd ik mede daardoor geschikt bevonden om mijn rijbewijs te gaan halen. Mijn theorie heb ik inmiddels binnen.


Verhalen van andere collega's