Monique Klinckhamers
Manager SSC Modelontwikkeling
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }

Van actuarieel modelontwikkelaar naar manager: aan doorgroeimogelijkheden geen gebrek.

Na haar jarenlange ervaring in actuariële consultancy stapte Monique drie-en-een-half jaar geleden bij a.s.r. binnen om zich te storten op haar nieuwe uitdaging als actuarieel modelontwikkelaar. Sindsdien heeft ze veel stappen gemaakt in haar carrière en inmiddels zit ze in de managerstoel. Monique: ‘Je wordt hier enorm gestimuleerd om je verder te ontwikkelen en nieuwe kansen te pakken.’

Van actuariële modellen ontwikkelen naar management

Drie-en-een-half jaar geleden startte ik bij a.s.r. als ontwikkelaar van actuariële modellen. Ik ontwikkelde de modellen voor Solvency II en IFRS17 om de marktwaardevoorziening- en kasstromen te kunnen bepalen. De uitkomsten van deze modellen zijn de basis voor de financiële kwartaal- en jaarrapportages van a.s.r.

Daarna ben ik in korte tijd snel doorgegroeid. Na een jaar werd ik lead van een team en kreeg ik de kans om dit zelf vorm te geven. Een jaar geleden maakte ik de volgende stap en werd ik actuarieel productowner. Omdat ik het aansturen van een team en de bijbehorende projecten ontzettend leuk vond om te doen, gaf ik bij mijn manager aan dat ik dit graag wilde blijven doen. Al snel volgde de kans om hem op te volgen, aangezien hij ook een vervolgstap binnen a.s.r. wilde doen.

Inmiddels ben ik sinds een half jaar manager van de afdeling SSC Modelontwikkeling en stuur ik drie multidisciplinaire teams aan; een mix van actuariële professionals en modelontwikkelaars. Wat me zo aanspreekt is dat ik nog steeds bezig ben als actuaris, maar dat mijn focus verschoven is naar het grotere geheel. Ik bekijk de zaken vanuit verschillende perspectieven en betrek daarbij verschillende stakeholders. 

Openheid, duidelijkheid en vertrouwen zijn voor mij als manager hoofdzaak. Verder geloof ik in de kracht van een constructieve samenwerking. Niet alleen met elkaar als directe collega’s, maar zeker ook samen met andere afdelingen. Ik geniet er enorm van als dat lukt.

Ik word enorm gestimuleerd om me te ontwikkelen en kansen te pakken.

Monique Klinckhamers, Manager SSC Modelontwikkeling

Gerelateerde vacatures
Samen doen

Wat ons team bijzonder maakt, is dat iedereen een andere studie-achtergrond heeft. Informatica, actuariaat, wiskunde, natuurkunde, noem maar op. Maar er is één gedeelde passie die ons bindt: puzzels oplossen. Want dat is eigenlijk wat we samen doen met onze modellen. 

We werken al vier jaar volgens de Agile Scrummethode. Het fijne hiervan is dat we in korte periodes (sprints) van drie weken werken waarin we elke keer toewerken naar een einddoel. Aan het eind van de sprint laten we de resultaten aan elkaar zien met een sprintdemo.  Als team reflecteren we vervolgens op hoe de sprint verlopen is; wat kan er beter, maar net zo belangrijk; wat ging er goed. Ook stimuleert scrum enorm de samenwerking. Als team, en niet individueel, ga je namelijk de commitment aan voor de planning van de sprint. En als team wil je dan samen het einddoel halen.

Waarin we ook samen uitblinken is zorgen voor ontspannen momenten tijdens alle drukte. Op kantoor spelen we graag samen een potje tafelvoetbal. Nu we allemaal thuiswerken gaan we de competitie aan met een online spelletje. En dat kan gewoon doordat a.s.r. ontzettend informeel is.

#asrdoethet

Wat mij meteen aansprak bij a.s.r., was de aandacht voor duurzaamheid. Voordat ik bij a.s.r. kwam, heb ik elf jaar lang actuariële consultancy gedaan bij twee verschillende bedrijven. Het waren enorm veelzijdige functies met allerlei verschillende (internationale) opdrachten voor verzekeraars, maar ik wilde me meer richten op de lange termijn. Bij a.s.r. is duurzaamheid geen loze slogan, maar de rode draad door het hele beleid. Je wordt bijvoorbeeld ook gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen. Zoals een maatschappelijk teamuitje, maar ook door iemand financieel te coachen of mee te doen met de nationale voorleesdagen. Veel werkgevers beloven van alles, maar a.s.r. doet het echt. 

Blik op de toekomst

Ik wil de dingen doen waar ik energie van krijg en mezelf steeds verder ontwikkelen. Deze fantastische functie heb ik voor een deel te danken aan alle kansen die ik kreeg om mezelf verder te ontwikkelen. Dat typeert a.s.r. Ik sta elk jaar weer te kijken wat je allemaal aangeboden krijgt qua ontwikkeling. Ik doe nu voor de derde keer het Talent Development Programma. Met dit programma kun je allerlei trainingen volgen met als doel om je carrière een boost te geven. Er liggen hier dus genoeg kansen voor je open. 


Verhalen van andere collega's