Michael Ramdien
Data-analist

‘Ons kantoor lijkt wel een winkelcentrum’

Als je Michael Ramdien (26) tijdens zijn middelbareschooltijd had gezegd dat hij ooit een opleiding in de richting van wiskunde zou doen, dan had hij je waarschijnlijk voor gek verklaard. Hij wilde namelijk dokter worden en na een open dag besluit hij te gaan voor een opleiding psychologie. Al snel komt Michael erachter dat hij voor deze opleiding te cijfermatig ingesteld is en dus kiest hij daarna voor de studie bedrijfswiskunde. Met zijn diploma op zak start Michael zijn carrière bij een financiële dienstverlener. Voor zijn 2e carrièrestap zoekt Michael naar meer uitdaging, die hij vindt bij a.s.r. als data-analist schadeverzekeringen.

Mijn baan

Als data-analist schadeverzekeringen krijg ik vanuit het hele schadebedrijf opdrachten om mij te verdiepen in data die belangrijk zijn voor de afdelingen. Ik filter de complexe data van de schadeverzekeringen tot duidelijke management informatie, waarmee mijn collega’s hun werk weer goed kunnen doen. Ik werk ook nauw samen met de afdeling marketing, lever hen data die ze kunnen gebruiken bij het opstellen van hun marketingplannen en het inrichten van hun marketingacties.

Ik vind een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk

Michael Ramdien, Data-analist

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Vanaf januari 2017 ben ik op zoek gegaan naar een baan waarin ik meer uitgedaagd zou worden. Ik wilde een baan waarbij ik alles wat ik had geleerd tijdens mijn studie en stages kon toepassen. Daarnaast wilde ik mijn krachten als data-analist combineren met fraudezaken. a.s.r. had zo’n baan in de aanbieding en de gesprekken daar verliepen erg prettig. Ik weet van mezelf dat ik het indelen van mijn eigen tijd en de verhouding tussen werk en privé erg belangrijk vind, en het werd mij al vrij snel duidelijk dat a.s.r. daarin kon faciliteren. Behalve dat het kantoorgebouw mij van buiten aanspreekt, is het van binnen ook ideaal. Het is eigenlijk een soort mini-winkelcentrum met werkruimtes, een supermarkt, kantine, kapsalon en fitnessruimte, echt alles wat je nodig hebt. Samen met de open cultuur die aanwezig is, zorgt het ervoor dat het niet echt als werk voelt.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Mijn collega-analisten en ik maken deel uit van het team Product Management. De sfeer is altijd goed, zowel op het werk als daarbuiten. Iedereen werkt hard, maar er is ook altijd wel ruimte voor een praatje. Wat ik mooi vind bij a.s.r. is dat de collega’s bereid zijn om elkaar te helpen. Natuurlijk is het goed om zelfredzaam te zijn, maar het kan gebeuren dat je er gewoon echt even niet uitkomt, of dat je niet goed kunt inschatten hoeveel tijd iets kost. Dan zijn er altijd je collega’s die voor je klaar staan. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

In mijn ogen is a.s.r. echt de ideale werkgever. Je merkt dat de focus heel erg ligt op ontwikkeling. Er is veel ruimte voor cursussen. Dit kan vakinhoudelijk zijn, maar bijvoorbeeld ook stressmanagement. Door het ruime scala aan cursussen kun je zelf kiezen waar je behoefte aan hebt.

Wat a.s.r. uniek maakt als werkgever, is de aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt bijvoorbeeld veel gedacht aan recyclen en ik vind dat a.s.r. dat goed doet.

Het is ook leuk dat er sinds kort zelfs werkplekken in de tuin zijn, waar je aan een bureautje met je laptop kunt gaan zitten. 

Mijn toekomst bij a.s.r.

Binnen a.s.r. krijg ik veel ruimte om mij te ontwikkelen en dat wil ik dan ook blijven doen. Het programmeren gaat eigenlijk beter dan ik had verwacht, maar ik wil er wel nog beter in worden. Daarnaast wil ik mij in de toekomst meer gaan ontwikkelen als data-analist/-scientist. Als analist trek je namelijk een conclusie uit de data die je vindt en als scientist ga je kijken wat die cijfers betekenen voor de toekomst. Je voorspelt dus naar aanleiding van de cijfers wat dit gaat betekenen in de loop van de jaren. De focus op data blijft groeien binnen het bedrijf. Ik hoop dat ik op dat gebied mee mag groeien bij a.s.r.


Verhalen van andere collega's