Lisa de Hoop
Letselschadebehandelaar

'Als letselschadebehandelaar kan ik echt iets voor mensen betekenen'

Letselschadebehandelaar Lisa de Hoop zet zich elke dag in om een positieve impact te maken voor slachtoffers van letselschade. ‘Mensen hebben vaak zelf geen idee wat ze kunnen claimen. Als ik ze dat duidelijk uit kan leggen en ze de ruimte geef om hun verhaal te doen, zijn ze vaak al heel dankbaar.’

Dit doe ik

Als letselschadebehandelaar ben ik van begin tot eind verantwoordelijk voor de behandeling van letselschades als gevolg van verkeersongevallen. Dat is iedere dag weer interessant, want ik handel dagelijks veel verschillende dossiers af en spreek daarbij mensen uit alle hoeken van de maatschappij. Ik heb contact met veel partijen. Slachtoffers natuurlijk, maar ook met advocaten, schaderegelaars, arbeidsdeskundigen en medisch adviseurs. Welke deskundigen bij een schade betrokken zijn en wat er nodig is om het dossier goed af te handelen, is voor ieder ongeval weer anders. Leuk, want dat maakt mijn werk heel afwisselend.

 

Wat ik bijzonder vind aan het behandelen van letselschades is dat het gaat over de gezondheid van mensen. Dat maakt het heel persoonlijk. Daardoor kan ik echt iets betekenen en zijn mensen vaak heel dankbaar als ik ze goed kan helpen. Het is niet even een bedrag betalen en klaar, maar contact houden met mensen, belangstelling tonen in het herstel en proberen daar zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Empathie en interesse in de ander zijn daarbij onmisbaar, net als een groot verantwoordelijkheidsgevoel. En je moet stevig in je schoenen staan, want je krijgt ook wel eens te maken met mensen die niet blij zijn. Er komt nu eenmaal veel op mensen af als ze letselschade hebben. 

 

 

Gerelateerde vacatures
Uitdaging? Ja, graag!

Ik vind de zwaardere letselschadedossiers die ik behandel heel interessant. Die dossiers lopen langer, er zitten meer schadecomponenten aan en de vraagstukken zijn vaak complex. Ik ben heel leergierig en hou van uitdaging, dus ik vind het leuk om daar steeds beter in te worden. Dat doe ik al door gewoon mijn vak uit te oefenen, maar ook via trainingen en opleidingen. Ik ben bijvoorbeeld net begonnen met een opleiding in middelzwaar letsel, waarin ik vaardigheden oefen die nodig zijn bij het behandelen van dit soort dossiers. Die opleiding is echt een toevoeging voor mezelf, dus ik ben blij dat a.s.r. me deze mogelijkheid biedt en supertrots als ik hem straks gehaald heb. Als je iets wil ontwikkelen, wordt dat bij a.s.r. heel serieus genomen. Dat is fijn.

Dankzij de deels betaalde sabbatical bij a.s.r. kan mijn droom werkelijkheid worden

Lisa de Hoop

Werken bij a.s.r.

Toen ik eind 2019 voor het eerst kennis maakte met a.s.r., gaf de directe klik met het bedrijf voor mij de doorslag. Onderling contact met collega’s vind ik heel belangrijk, dus dat we drie maanden na mijn start volledig thuis gingen werken, vond ik wel spannend. Maar al snel bleek dat het contact ook op afstand heel open was. We denken graag met elkaar mee en dat is prettig, juist omdat iedere situatie weer anders is.

 

Inmiddels werken we (wanneer de coronamaatregelen het toelaten) activity-based: je kiest waar je werkt op basis van de taken die je moet doen. Dat werkt heel prettig, want daardoor kan ik voor overleg naar kantoor komen en bijvoorbeeld na de lunch naar huis voor taken waar meer concentratie voor nodig is.

 

Een heel mooi initiatief van werken bij a.s.r. vind ik de mogelijkheid voor een sabbatical. Ik droom al lang van een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland, en doordat a.s.r. nu de mogelijkheid biedt om twee of drie maanden gedeeltelijk betaald sabbatical op te nemen is die droom een mogelijkheid geworden.

Blik op de toekomst

Voorlopig ben ik nog niet uitgekeken op mijn werk bij a.s.r. Op dit moment is mijn grootste doel het halen van mijn opleiding en verder te groeien in mijn vak, zodat ik steeds complexere dossiers kan doen en kan blijven groeien. En daarnaast kijk ik al uit naar mijn sabbatical. Ik heb mijn plannen al besproken met mijn leidinggevende en ook zij was enthousiast. Zij weet ook: zo’n reis geeft energie om daarna weer fris aan het werk te gaan. Het is een win-win.


Verhalen van andere collega's