Larissa Schippers
Projectlead en Strategisch Consultant
Home Verhalen Larissa Schippers

‘We hebben vanuit het niets een bedrijf opgezet’

Larissa Schippers is een inspirator in hart en nieren. Ze wil graag een positieve impact hebben en mensen motiveren om samen een duurzamere wereld te creëren. Na het a.s.r. traineeship begin 2018 te hebben afgerond is ze dan ook gestart als Projectlead en Strategisch Consultant en helpt ze onder andere met het opzetten van een startup die duurzaamheid centraal zet. “Een bedrijf moet duurzaamheid vanzelfsprekend vinden en een grote rol in de maatschappij willen spelen.”

Mijn baan

Ik ben Projectlead en Strategisch Consultant. Als Projectlead help ik bij het opzetten van de startup ‘Verzeker de wereld’. Het leuke hieraan is dat je echt impact hebt. Ons belangrijkste doel is namelijk om duurzaamheid de nieuwe standaard te maken. Het is  een hele uitdaging om vanuit het niets een bedrijf op te zetten doordat je allerlei verschillende facetten tegelijkertijd toepast. Ik houd me onder andere bezig met marketing, productmanagement en IT.

Als Strategisch Consultant houd ik in de gaten wat er op de afdeling speelt, welke projecten meer aandacht nodig hebben en of we allemaal hetzelfde doel nastreven. Op basis daarvan adviseer ik de directeur van de afdeling Innovatie en Digitaal.

Duurzaamheid moet in alles centraal staan, van product tot praktijk. 

Larissa Schippers, Projectlead en Strategisch Consultant

Mijn reden om te solliciteren

Na mijn studie Biomedische Wetenschappen wilde ik nog niet direct promoveren. Ik wilde eerst wat meer zien van wat er in een bedrijf speelt. Een traineeship leek mij daarom de logische keuze. Wat mij aansprak aan a.s.r. was dat ze meer dan een verzekeraar wil zijn en ook een nuttige rol in de maatschappij wil spelen.

 

Gerelateerde vacatures

Mijn Traineeship

In 2016 begon ik als trainee. Voor mijn eerste opdracht hielp ik bij het ontwikkelen van een applicatie, zodat ik in korte tijd veel kon leren op IT gebied. Daarna was ik scrummaster van de websiteteams, omdat ik graag ervaring op wilde doen met leidinggeven. Ik kwam er echter al snel achter dat die faciliterende rol niet echt wat voor mij was. Ik wil me namelijk ook graag met de inhoud blijven bemoeien. Voor mijn derde opdracht was ik projectlead van ‘potje voor nu en later’. Dat is een initiatief om mensen te helpen bepalen of ze genoeg pensioen hebben opgebouwd om later voldoende geld achter de hand te hebben. Mijn laatste opdracht was projectlead van ‘verzeker de wereld’ en die opdracht heeft geleid tot mijn huidige functie.

Mijn collega's 

Ik werk op de afdeling Innovatie en Digitaal die uit 40 collega’s bestaat. Er is een relaxte sfeer waar iedereen elkaar weet te vinden voor de nodige hulp. Onze directeur heeft hier veel in geïnvesteerd, in de vorm van trainingen. We zijn bijvoorbeeld drie dagen naar een externe locatie geweest om jezelf beter te leren kennen. Hierdoor weet je ook beter wat je voor collega’s kan betekenen, en zij voor jou.

Mijn mentorschap

Aan het begin van mijn traineeship vroeg Karin Bergstein, Lid van de Raad van Bestuur, of ik haar mentor wilde worden. Ze wilde meer inzicht krijgen in de sfeer op de werkvloer, en wat de ervaringen binnen a.s.r. zijn vanuit de ogen van een nieuwkomer. Tegelijkertijd kan ik ook veel van haar leren. Het is best uniek voor een bedrijf dat de mensen aan de top zo toegankelijk zijn.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Het is heel fijn dat je veel vrijheid krijgt. Ik kan zelf bepalen wanneer ik werk en waaraan ik werk. ’s Ochtends bekijk ik vaak thuis mijn mail. Als er niets dringends is, sta ik rustig op en ga ik wat later naar kantoor. Daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief. Als je een goed idee introduceert en het goed uitwerkt, dan is alles mogelijk.

En natuurlijk is het heel mooi dat duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke rol speelt bij a.s.r. Maar eerlijk gezegd vind ik dat dit iets vanzelfsprekends moet zijn voor grote bedrijven.

Mijn favoriet moment bij a.s.r.

De vrijdagmiddagborrels in Plato, de brasserie van a.s.r., vind ik ontzettend leuk. Het is ideaal om zo in een ontspannen sfeer nieuwe mensen van andere afdelingen te ontmoeten en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Hoe verschillend we allemaal ook zijn, er zijn altijd wel weer raakvlakken te vinden.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik wil groeien in de dingen waar ik goed in ben en steeds grotere projecten onder handen nemen. Zolang er nog genoeg uitdagingen zijn, zit ik hier helemaal goed.


Verhalen van andere collega's