Kyra Meulenberg
Accounting Specialist

Ik krijg volop vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Snelheid is key voor Kyra Meulenberg. Niet alleen als ze marathons en triatlons loopt, maar ook in haar carrière als Accounting Specialist. Het is voor haar een echte uitdaging om dingen steeds sneller en beter in te richten. “Het spreekt me ontzettend aan dat je altijd met nieuwe ideeën aan kunt komen. Je krijgt de ruimte om deze zelf verder te ontwikkelen, ook al ben je jong en heb je nog niet veel ervaring. Mocht er toch een keer iets fout gaan, dan wordt je daar niet direct op afgerekend, maar wordt gekeken naar wat je daarvan kan leren.”

Mijn functie

Mijn team Accounting en Reporting is de laatste schakel in de beleggingsketen van vermogensbeheer: wij voeren analyses uit op de beleggingsportefeuille van a.s.r. en stellen rapportages op met de meest recente ontwikkelingen. Het leuke is dat hier geen dag hetzelfde is. Door de complexe materie moet je steeds blijven leren. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld druk bezig met de overgang naar IFRS 9. Deze verandering raakt iedereen en bepaalde werkzaamheden moeten opnieuw ingericht worden.

Ik heb veel verantwoordelijkheden en krijg veel vertrouwen, ook al ben ik jong en heb ik nog niet veel ervaring. Zo mocht ik pas onze rapportage over onze beleggingen toelichten aan de directeur vermogensbeheer.


Mooi dat ik de vrijheid krijg om met nieuwe ideeën te komen en die zelf mag verder ontwikkelen.

Kyra Meulenberg, Accounting Specialist

 

 

Mijn reden om bij a.s.r. te solliciteren

Hiervoor zat ik bij een acquisitie kantoor, maar dat vond ik te specialistisch. Ik vind veel leuk en wilde zien waar mijn passie ligt. Ik wilde graag bij een grote onderneming werken met meer doorgroeimogelijkheden. Ik had meerdere aanbiedingen gekregen, toch sprak de functie bij a.s.r. me het meest aan. Tijdens het sollicitatiegesprekwerd meteen duidelijk dat er een heel persoonlijke sfeer is. Iedereen is aanspreekbaar en het management staat ook dichtbij.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Ook al wordt er altijd hard gewerkt, toch is het ontzettend gezellig in ons team. We hebben regelmatig een teamuitje en sporten vaak samen in de bedrijfssportclub. Hierdoor leren we elkaar steeds beter kennen.

Mijn jongerennetwerk

Naast mijn functie ben ik bestuurslid van neXus, de jongerenvereniging van a.s.r. Hiervoor organiseer ik allerlei activiteiten. Laatst hebben we een Burn-out event georganiseerd om op een leuke manier te bespreken hoe je kunt voorkomen dat je een burn-out krijgt. Nu zijn we druk bezig met de zomerbootborrel die jaarlijks weer terugkomt. Ideaal om zo meer jonge mensen te leren kennen van andere afdelingen. 

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

a.s.r. is een werkgever voor wie niet alleen winst belangrijk is. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en we beleggen alleen in bedrijven en fondsen die voldoen aan het Social Responsible Investment beleid (SRI). Ook het flexibele werken is voor mij een groot pluspunt. Ik train veel voor marathons en triatlons. Dan is het fijn als je wat later kan beginnen of juist eerder kunt stoppen. Dit helpt me ook op me beter te focussen op het werk. Maar met name de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling is voor mij het allerbelangrijkst. Er is op dit gebied heel veel mogelijk bij a.s.r. Op dit moment doe ik de zelfstudie Chartered Financial Analyst (CFA) om mijn kennis op het gebied van financiële markten verder uit te breiden. En binnenkort start ik het met het Talent Development Programma, een intern ontwikkelprogramma voor talenten om je carrière in een stroomversnelling te brengen en je soft skills verder te ontwikkelen.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Voor nu ligt mijn focus op het behalen van mijn studie binnen drie jaar en zo veel mogelijk kennis op te doen van de verschillende processen. Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien binnen vermogensbeheer, of misschien zelfs op een andere afdeling. Maar voor nu zit ik hier goed en kan ik nog van alles leren.


Verhalen van andere collega's