Gerlach Wollersheim
Inkoper en Regisseur Zorg
{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }

a.s.r. is open, laagdrempelig en nuchter.

Zijn stage op de afdeling Inkoop en Beleid binnen de divisie Zorg was een schot in de roos voor Gerlach Wollersheim. Het was zelfs zo’n succes dat hij na zijn stage een contract aangeboden kreeg als Inkoopassistent. In eerste instantie voor 16 uur per week, maar nu hij zijn master Healthcare Management heeft voltooid, gaat hij binnenkort fulltime aan de slag voor a.s.r.

Mijn baan

De Zorginkoop-tak bij a.s.r. is nog vrij jong. Dat betekent veel ruimte om het vak vorm te geven. Samen ontdekken, uitproberen en luisteren naar de zorgaanbieders: wat hebben zij nodig, welke rol kunnen wij daarin spelen? Die ruimte voor frisse creatieve ideeën maakt mijn baan zo leuk en afwisselend. Ik merk ook dat de zorgaanbieders onze aanpak waarderen en dat geeft voldoening.

Als zorginkoper kun je het jaar opdelen in bepaalde fases. Aan het begin van het jaar stel je het beleid op. In het voorjaar volgen de kennismakingsgesprekken met de zorgaanbieders en vanaf de zomer starten de onderhandelingen. Elke fase kent zijn eigen uitdagingen en dynamiek, dat spreekt mij aan. Op dit moment houd ik mij bezig met het voorbereiden van gesprekken en het maken van marktanalyses, zodat we straks goed beslagen ten ijs komen. Dat vind ik belangrijk, dat je je gesprekspartner serieus neemt en dat je weet waar je het over hebt.

Daarnaast heb ik nog een extra opdracht, namelijk het in kaart brengen van onze (veelal nieuwe) processen. Ik ben dus veel in de weer met flowcharts en diagrammen. Hiervoor heb ik regelmatig contact met verschillende collega’s binnen de organisatie. Het helpt ook meteen in de voorbereiding van de interne audit die volgend jaar plaatsvindt. Je kunt dus wel stellen dat geen dag hetzelfde is.

Er heerst hier een echte pioniersmentaliteit. 

Gerlach Wollersheim, Inkoper en Regisseur Zorg 

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik heb eerst Fysiotherapie gestudeerd, maar ik merkte al snel dat de werking van ons zorgstelsel meer mijn interesse had. Vandaar dat ik daarna heb besloten om Gezondheidswetenschappen te gaan studeren, gevolgd door een master Healthcare Management. Voor deze studie moest ik op zoek naar een stageplaats. Ik wist dat het een stage bij een verzekeraar moest worden, maar welke? Uiteindelijk kwam ik via het bedrijfsbureau van mijn opleiding bij a.s.r. uit. Een verzekeraar met een relatief kleine zorgafdeling, waar op het gebied van inkoop nog veel uit te vinden was. Dit sprak mij meteen aan. Evenals de nuchterheid en de investeringen op het gebied van verantwoord en duurzaam ondernemen. Ik was dan ook dolgelukkig toen mij na afloop van mijn stage een baan aangeboden werd.

Gerelateerde vacatures
Mijn collega's

Het team waarin ik werk is het laatste anderhalf jaar snel gegroeid. Destijds waren ze met 6 collega’s en inmiddels zitten we met bijna 20 man op de afdeling. Er heerst een echte pioniersmentaliteit waarbij we allemaal hetzelfde doel hebben: goede zorg voor een eerlijke prijs. Binnen het team is er veel aandacht voor ieders persoonlijke kwaliteiten en talenten. Hoe kunnen we elkaar zo goed mogelijk aanvullen? Zo bouwen we samen aan een ijzersterk team. Langzaamaan komen we nu in een rustigere fase terecht waarin alles zich begint uit te kristaliseren. Zelf ben ik nog redelijk onervaren, maar ik leer veel van mijn senior collega’s. Bijvoorbeeld tijdens de gesprekken met zorgaanbieders. Ook is er altijd wel een collega met wie ik even kan sparren.

Niet alleen tijdens werktijd, maar ook daarbuiten gaan we als collega’s goed met elkaar om. Zo ga ik samen met een collega 2 keer in de week sporten en worden er regelmatig teamuitjes georganiseerd.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Open, laagdrempelig, duurzaam en nuchter, zo zou ik a.s.r. willen omschrijven. Het is een leuke werkgever met een platte organisatie. Er zijn grote open kantoortuinen, het ene moment zit je naast het management en het volgende moment naast collega’s van een andere afdeling. Dit zorgt voor korte lijnen, er zijn letterlijk geen drempels om iets te vragen. Wat ik ook prettig vind, is de nuchterheid. Bij a.s.r. hoeven we niet van de daken te schreeuwen hoe goed we zijn. Onze resultaten spreken voor zich.

Mijn Toekomst bij a.s.r

Dit is nog maar het begin. Het begin van mijn carrière en het begin van mijn loopbaan bij a.s.r. Er is nog zo ontzettend veel wat ik wil leren en waarin ik mijzelf wil ontwikkelen, dat ik hier voorlopig uitstekend op mijn plaats zit. Het analyseren van trends en marktontwikkelingen vind ik bijvoorbeeld erg interessant. Daarnaast zou ik ook mijn managementvaardigheden graag verder willen ontwikkelen. Uiteindelijk zie ik mijzelf wel doorgroeien naar een seniorrol als zorginkoper.


Verhalen van andere collega's