Floor Hendriks
Teammanager Pensioenen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Pensioenen tot leven brengen. #Floordoethet

Na haar traineeship bij a.s.r. is Floor teammanager geworden bij Pensioenen. Naast haar werk als leidinggevende houdt ze zich bezig met de ontwikkeling van haar businessline en brengt ze het mvo-beleid van a.s.r. tot leven.

Dit doe ik

Ik ben teammanager binnen Informatie Management Pensioenen. Mijn team zorgt dat de scrum-teams binnen Pensioenen zo goed en geruisloos mogelijk kunnen werken. Zelf ben ik geen IT-professional. Dat is ook niet nodig, want ik heb een team vol experts. Mijn persoonlijke doel als leidinggevende is dat mensen goed op hun plek zitten, met de juiste onderwerpen bezig zijn en mee kunnen veranderen met wat de wereld van ze vraagt. 

Daarvoor heb ik geen recept; iedereen in het team heeft andere behoeften en daar luister ik zo veel mogelijk naar. Ik wil begrijpen waarom mensen dingen doen, wat ze belangrijk vinden en waarom ze wel of niet gefrustreerd zijn, voordat ik zoek naar een oplossing.

Gerelateerde vacatures

Samen doen

Inmiddels ben ik het grootste deel van mijn tijd leidinggevende. In het begin was dat wel even oefenen. Ik heb veel geëxperimenteerd met verschillende leiderschapsstijlen en manieren om mensen te bereiken. Daar kreeg ik gelukkig de ruimte voor van de mensen om me heen. Ik kreeg goede feedback van mijn leidinggevende en ook van mijn team. We zijn een hechte groep en doen moeite om elkaar beter te leren kennen. Die persoonlijke band maakt het werk leuker, en zorgt ook dat we kritisch naar elkaar kunnen zijn als het moet. Ik heb geleerd dat het niet erg is om een fout te maken, zolang je kan uitleggen waarom je het doet, juiste intenties hebt en je fouten durft toe te geven.

Teammanager op jonge leeftijd

Als trainee kwam ik erachter dat ik leidinggeven leuk vond, en daarna mocht ik doorstromen naar mijn huidige team. Dat bewonder ik aan a.s.r., en in het bijzonder aan Pensioenen. Het zal niet altijd makkelijk zijn als een jonkie ineens teammanager is, maar tijden veranderen. Hiërarchie wordt minder belangrijk, ervaring wordt een minder goede voorspeller voor succes en juist faciliterend leiderschap is vaak hard nodig. Jonkies kunnen zo ook goed binnen het profiel passen. Inhoudelijk was het in het begin best even aanpoten, maar mens en proces gaan mij van nature heel goed af.
 
Ik geef leiding aan een stafteam, met mensen die zelfstandig kunnen werken. Ik geef aan wat ik graag wil bereiken, en zij bepalen zelf hoe ze dat het beste kunnen doen. Daardoor kan ik me richten op de ontwikkeling van de mensen in het team en heb ik daarnaast nog tijd voor andere dingen, zoals meerjarige ontwikkeling van Pensioenen als businessline en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

 

Financiële zelfredzaamheid van klanten is een onderwerp waar ik helemaal op kan losgaan: dat is ook de kern van waarom ik hier werk.

Floor Hendriks, Teammanager Pensioenen

#Floordoethet

Zo ben ik afgevaardigde in de mvo-workforce, waarin ik het mvo-beleid van a.s.r. in mijn businessline tot leven breng. Daarnaast werken we samen aan businessline-overstijgende maatschappelijke projecten. Bijvoorbeeld aan Levensrente, een product om gepensioneerden meer financiële ruimte te bieden door uit de waarde van de woning te kunnen tappen. Ik vind het leuk om op deze manier nieuwe mensen binnen a.s.r. te leren kennen, geïnspireerd te worden en nog meer te leren van a.s.r. En daarnaast zorgt het voor de nodige afwisseling.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat voor mij trouwens niet alleen over duurzaamheid. Financiële zelfredzaamheid van klanten is een onderwerp waar ik helemaal op kan losgaan: dat is ook de kern van waarom ik hier werk. Daarom ben ik trots op ‘Ik denk vooruit’, het digitale platform van Pensioenen over de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. Ik zie in mijn omgeving dat dat nodig is, omdat zowel mannen als vrouwen het moeilijk vinden om te praten over financiële (on)afhankelijkheid in relaties.

#asrdoethet

Ik vind het gaaf dat maatschappelijk verantwoord ondernemen een steeds groter thema wordt. Veel van mijn collega’s doen op eigen initiatief vrijwilligerswerk voor de a.s.r. foundation of zamelen geld in voor een goed doel. Bewustzijn groeit en mensen passen langzaam hun gedrag aan, hoe moeilijk het ook is. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei gingen ook de eerste drie vragen over duurzaamheid. Als financiële dienstverlener heb je best een flinke vinger in de pap en op deze manier dragen wij ons steentje bij.

Blik op de toekomst

Ik ben nu nog heel veel aan het leren als leidinggevende. Ik vind veel dingen interessant, dus ik kan me zomaar voorstellen dat ik over vijf jaar op een plek zit waarvan ik me nu het bestaan nog niet eens kan voorstellen. Ik wil in ieder geval bezig zijn met vernieuwing en vormgeving. Bouwen aan het volgende, dat vind ik leuk.


Verhalen van andere collega's