Eline Rugebregt
Adviseur Business Development

'Mooi dat ik werd beloond voor het creëren van mijn eigen missie'

Met een rugzak vol reiservaring stapte Eline Rugebregt na een rondreis door onder andere Nieuw-Zeeland, Australië en Zuidoost-Azië, begin 2015 als Trainee Marketing en Communicatie de wereld van a.s.r. binnen. En haar reislust (ook op professioneel gebied) is nog lang niet getemd. Er is bij a.s.r. nog zó veel te ontdekken. En dat doet Eline graag altijd net even buiten de gebaande paden. Na 1,5 jaar traineeship begon ze begin maart 2017 als adviseur Business Development bij AOV, verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. Eline nam na haar traineeship zelf het initiatief om haar mogelijkheden binnen a.s.r. af te tasten. "Ik mocht mijn eigen missie creëren. En werd daarvoor beloond."

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik werd door een vriendin, die bij a.s.r. werkte, getipt over het traineeship. Ik zag dat a.s.r. als organisatie heel bewust bezig is met veranderingen en welke impact deze hebben op de maatschappij en de natuur. Ik was enthousiast. Dit enthousiasme is na het traineeship gebleven. Dankzij de ruimte die ik van a.s.r. kreeg om mijn mogelijkheden te ontdekken, heb ik mijn huidige rol gevonden als young professional.

Mijn grootste missie is bruggen bouwen.

Eline Rugebregt, Adviseur Business Development

Mijn loopbaan bij a.s.r.

Na de selectieprocedure en introductieperiode ben ik in mei 2015 begonnen bij Ditzo, op de afdeling Schade bij het Klantwaardeteam. Ik werkte aan een opdracht waarbij ik samen met een externe partij het schadetraject onder de loep nam, op zoek naar verbeteringen. Daarna werkte ik mee aan de nieuwe website van a.s.r. Een mooi project. Ik vond het erg leuk dat a.s.r. me vroeg mentor van CEO Jos Baeten te zijn. In die rol houd je de CEO op de hoogte van wat de jongere generatie binnen a.s.r. bezighoudt. Het was een unieke kans voor mij als trainee.

Na het traineeship was het voor mij duidelijk dat ik weer een nieuwe richting op wilde, me vastbijten in een nieuw product. Binnen a.s.r. uiteraard! Op eigen initiatief heb ik met diverse afdelingsdirecteuren gesproken om mijn mogelijkheden af te tasten. En mijn eigen missie te creëren. En dat werd beloond. De adjunct-directeur AOV kon iemand met een kritisch, open vizier wel gebruiken. Na een soort stage van 2,5 maand om alle facetten van AOV te leren kennen, ben ik nu gestart in mijn functie. Dat betekent heel, heel veel leren, nog meer mensen ontmoeten en lijntjes uitzetten. Ik heb namelijk een volledig zelfstartende rol.

Gerelateerde vacatures

Mijn ervaringen

Tijdens mijn traineeship heb ik veel geleerd. De begeleiding was goed, iedereen stond klaar om me te helpen. Collega’s vertelden me alles over verzekeringen en waren de perfecte vraagbaak. Het was mijn eigen verantwoordelijkheid het traineeship volop te benutten. Ik werd niet aangenomen voor een bepaalde rol, maar om de persoon die ik ben. Ik kreeg veel vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. En dat is nog steeds zo. Termen als hiërarchie en structuur passen niet bij mij. Geef mij een einddoel en dan kom ik daar ook uit.

Voor een organisatiewetenschapper als ik, is a.s.r. een grote speeltuin. Ik analyseer hoe de dynamiek verschilt per bedrijfsonderdeel en per team. Daar ben ik tijdens mijn studie ook veel mee bezig geweest. Geweldig om te zien hoe het er in de praktijk in zo’n grote organisatie aan toe gaat. De afgelopen maanden heb ik weer veel ontdekt en nieuwe indrukken opgedaan. Het leuke is, dat het goede contact met mijn collega-trainees is gebleven. We zijn nog steeds elkaars steun en toeverlaat en doen veel samen. Tijdens een kop koffie, lunch of een borrel op vrijdagmiddag delen we onze ervaringen.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik kijk meestal niet zo ver vooruit. Na het traineeship van 1,5 jaar heb ik een mooie kans gecreëerd en gekregen. De komende tijd wil ik mezelf ontwikkelen op inhoudelijk gebied bij AOV en mensen in beweging krijgen. Maar mijn grootste missie is verbindingen maken, bruggen bouwen tussen mensen, teams en bedrijfsonderdelen. Om daarmee a.s.r. nog meer successen te laten behalen. Ik blijf in ieder geval ook graag in beweging om mezelf en anderen uit te dagen!


Verhalen van andere collega's