Bram Pullens
Trainee Vastgoed

Ik word op mijn output beoordeeld, niet op hoe lang ik op kantoor ben.

Niet lang nadat Bram Pullens zijn master Real Estate Management & Development aan de Technische Universiteit Eindhoven in bezit had, spotte een recruiter van a.s.r. hem op magnet.me. Kort daarna startte zijn traineeship bij a.s.r.: voor hem een uitgelezen mogelijkheid om de verschillende facetten in de vastgoedwereld te ontdekken.

Mijn baan

Ik ben begonnen bij de afdeling Research binnen het vastgoedbedrijf van a.s.r. Daar deed ik onderzoek naar het investeringsklimaat van Science Parken. Waarom is het zinvol om juist in zo’n park te investeren? Dat was een van de vragen die ik uit mocht zoeken. Het mooie van deze opdracht was dat ik vanuit Research vroeg in het traject betrokken was bij de oprichting van een investeringsfonds voor scienceparken. Daardoor krijg je het hele proces mee: van juridische vragen tot aan een investmentpitch. Al die verschillende facetten volgen elkaar in een rap tempo op. Het is aan ons om daar de juiste aanpak voor te bedenken.

Mijn tweede rotatie voer ik uit bij Acquisitie Wonen, waar ik mij richt op grootstedelijke woonwijken die mogelijk interessant zijn om in te investeren. Het uiteindelijke doel is om het woonfonds van a.s.r. te laten groeien. Door renovatie of nieuwbouw zijn verschillende wijken een stuk aantrekkelijker geworden en daar willen we natuurlijk bovenop zitten. Om dat helder te krijgen overleg je veel met verschillende stakeholders en krijg je de vrijheid om je eigen plan van aanpak te kiezen.

Top dat ik hier de mogelijkheid krijg om te ontdekken welke rol ik wil vervullen in de vastgoedwereld.

Bram Pullens, Trainee

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Mijn doel is om zoveel mogelijk te groeien in de eerste jaren dat ik werkzaam ben en te investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik bij een organisatie begin waar ik de ruimte krijg om mij op zowel persoonlijk als zakelijk gebied te ontwikkelen. Een traineeship had daarom al snel mijn voorkeur. Een recruiter van a.s.r. zag mijn profiel op magnet.me, een online platform voor studenten en pas afgestudeerden. Ik werd enthousiast van het verhaal over a.s.r. real estate en besloot te solliciteren. Een mooie organisatie die niet te groot en niet te klein is, én ook nog op hoog niveau competitief. Precies wat ik zocht.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's

Het mooie van mijn collega’s is dat ze me altijd willen helpen. Ik ervaar de omgang met de ‘vaste’ collega’s als goed. Ze zijn gewend om trainees om zich heen te hebben en zien in dat wij ook iets voor hen kunnen betekenen. Iedereen kan je in principe goed gebruiken, en dat is mooi. Ik voel me daardoor erg gewaardeerd. Daarnaast leer ik ontzettend veel van de verschillende managers, die me positief prikkelen met vraagstukken waar ik nog niet eerder mee bezig ben geweest. Verder worden er binnen de vastgoedtak van a.s.r. veel activiteiten buiten het werk georganiseerd. Er zijn veel borrels, uitjes en een skivakantie die collega’s onderling regelen. Helaas kon ik dit jaar niet mee door een verhuizing, maar waarschijnlijk ben ik er volgend jaar wel bij.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

In de tijd dat ik hier nu als trainee zit, ervaar ik a.s.r. als een open en eerlijke partij. Je wordt hier erg vrijgelaten en bovendien op je output beoordeeld. Dat past bij me. Werken waar én wanneer je wilt, hoort bij deze tijd. Ik werk graag van piek naar piek, waarbij gezonde werkdruk het beste in mij naar bovenhaalt. Daarom word ik graag op mijn output beoordeeld en niet op het aantal uren dat je aanwezig bent op kantoor. Gelukkig denkt a.s.r. daar precies zo over. Dat komt de balans tussen werk en privé ten goede. Natuurlijk telt het inhoudelijke aspect ook. De vastgoedwereld kan soms wat ondoorzichtig zijn. Niet bij a.s.r., want daar wordt heel transparant gecommuniceerd over alles wat we doen.

Mijn toekomst bij a.s.r.

Ik gebruik het traineeship om te ontdekken in welk type vastgoed ik mij wil vastbijten. Gedurende mijn studie heb ik een voorkeur ontwikkeld voor commercieel vastgoed. Ik ben nu voornamelijk aan het ontdekken welke mogelijkheden er zijn en waar mijn kansen liggen. Er is genoeg ruimte om die te ontdekken. Ik heb in elk geval al een shortlist gemaakt met de onderdelen die ik nog wil zien en leren. Uiteindelijk rolt daar een keuze uit.


Verhalen van andere collega's