Anouk van der Hoeven
HR Officer
Home Verhalen Anouk van der Hoeven

‘a.s.r. neemt echt haar verantwoordelijkheid voor de maatschappij’

Anouk begon bij a.s.r. op de afdeling HR met een meeloopstage. Daarna werkte ze hier als uitzendkracht om vervolgens haar afstudeeropdracht bij ons te doen. Nu is ze vast in dienst als HR Officer, waar ze perfect op haar plek zit: “Collega’s staan hier klaar om elkaar op te vangen als het nodig is en waardering na hard werken wordt altijd uitgesproken.”

Mijn baan

Ik beantwoord vragen van medewerkers over allerlei HR zaken. Ook verwerk ik mutaties van salarissen, zoals bij indiensttreding, promoties of collega’s die met pensioen gaan. En dan doe ik er nog verschillende dingen naast. Zo ben ik de laatste tijd druk bezig met werkzaamheden rondom de nieuwe privacywetgeving naar aanleiding van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Waardering uitspreken naar elkaar werkt gewoon.

Anouk van der Hoeven, HR Officer

Mijn reden om te solliciteren bij a.s.r.

Ik leerde a.s.r kennen van de campagne met de knuffelolifant Olli en oud-voetballer Giovanni van Bronckhorst. a.s.r ziet zichzelf echt als koploper van duurzaam ondernemen en ze neemt haar verantwoordelijkheid naar de maatschappij toe. Dat sprak me erg aan. Toen ik was afgestudeerd twijfelde ik nog wel even of ik niet naar een ander bedrijf moest gaan, maar het kwam gewoon heel goed uit. Mijn functie is net nieuw op de afdeling, dus zeker ook een uitdaging.

Gerelateerde vacatures

Mijn collega's 

Ons team is écht een team met een goede teamspirit. We staan altijd klaar om elkaar op te vangen als dat nodig is. We lachen ook veel samen, maar als we hard aan de bak moeten, is er keiharde focus.

Mijn visie op a.s.r. als werkgever

Ik vind a.s.r. een heel attente werkgever. We krijgen bijvoorbeeld niet alleen een paasattentie, maar de Raad van Bestuur doet er zelfs een persoonlijk kaartje bij waarin ze hun waardering uitspreken voor het werk dat we doen. Ook op de afdeling vieren we successen samen en leidinggevenden uiten veel positieve feedback. Die waardering is heel fijn. Ik vind het prima om wat langer door te werken of een tandje bij te zetten, als het maar gewaardeerd wordt. En natuurlijk is het ook niet verkeerd dat we bij a.s.r. een mooi salaris krijgen!

Mijn vrijwilligerswerk

Ik wilde graag nog iets naast mijn werkzaamheden bij a.s.r. doen. Toen a.s.r. een informatiebijeenkomst over de Voorleesexpress organiseerde, wilde ik daar zeker iets mee doen. Nu ga ik elke maandagavond naar een gezin om twee kinderen te helpen met hun leesvaardigheid. Soms combineer ik dat met iets leuks, zoals een spelletje. Dit is echt ‘leren door te doen’ voor mij. Ik hoop dat ik hen zo iets goed mee kan geven. Als ze hierdoor iets meer zelfvertrouwen opbouwen, ben ik al tevreden!

Mijn toekomst bij a.s.r.

Mijn eerste prioriteit is om mijn nieuwe functie eigen te maken. Er is nog zoveel te leren. Vakinhoudelijk, maar ook op persoonlijk vlak. Het leuke van de HR-afdeling is dat ik allerlei verschillende collega’s heb, van HR-adviseurs tot arbeidsrechtspecialisten. Er zijn analisten, talent- en opleidingsadviseurs en loopbaancoaches. En van iedereen kan ik weer iets leren. Dus voor nu wil ik zeker bij HR blijven.


Verhalen van andere collega's