Home Starter IT Talent Traineeship

IT Talent Traineeship

Met het IT Talent Traineeship van a.s.r. geef jij je IT-carrière de perfecte boost. In twee jaar tijd pak je opdrachten op bij verschillende afdelingen binnen a.s.r.  Zo start je jouw ultieme ontdekkingsreis: waar liggen jouw talenten, wat geeft je energie en waar wil je naartoe werken? Tijdens dit IT Traineeship investeer je continu in jezelf. Je haalt de belangrijkste IT certificaten, doet veelzijdige werkervaring op en ontwikkelt je persoonlijke vaardigheden. Dit is jouw kans om je van trainee te ontwikkelen tot allround Digital professional op het gebied van Application Development & Data Science, IT Infrastructure & Cloud of IT Security. 

Ontwikkelprogramma op maat

In het IT Talent Traineeship draait alles om jouw ontwikkeling. Praktijkervaring, trainingen en persoonlijke ontwikkeling zijn de drie pijlers die centraal staan om het maximale uit jezelf te halen. Je pakt uiteenlopende uitdagende opdrachten op en maakt kennis met verschillende bedrijfsonderdelen binnen a.s.r. De erkende vakopleidingen die je gaat volgen sluiten precies aan bij jouw opdrachten. Van cyberaanvallen en de wondere wereld van hackers tot de nieuwste tools voor Web Development en verschillende programmeertalen; alles komt aan bod. Zodra je een goed beeld hebt van alle mogelijkheden stel je samen met een domeinexpert en opleidingsspecialist jouw persoonlijk opleidingsplan op dat je klaarstoomt tot de professional die jij wilt worden. Daarnaast krijg je een mentor, praktijkbegeleider en één-op-één coaching. Door deel te nemen aan inspiratiesessies en trainingen op het gebied van bijvoorbeeld presenteren, wendbaarheid en persoonlijk leiderschap breng je als IT Trainee ook je soft skills naar een hoger niveau.

IT Talent Traineeship: het eerste jaar

In het eerste jaar als IT Trainee leer je alles wat je moet weten over digitalisering in de breedste zin van het woord. Dat doe je met IT Fundamentals trainingen die onderverdeeld zijn in drie domeinen: 

  • Application Development & Data Science toon
  • IT Infrastructure & Cloud toon
  • IT Security toon
IT Talent Traineeship: het tweede jaar

Zodra je de brede basis in huis hebt, kies je in het tweede jaar jouw specialisatie. Dit deel van het programma is nog niet in beton gegoten. Door de constant veranderende digitale wereld zullen we het opleidingsaanbod aanpassen volgens de nieuwste trends en ontwikkelingen. Bovendien heb jij een vinger in de pap in je eigen leerproces. Samen met de domeinexpert en opleidingsspecialist stel je je eigen leerplan op. Om je toch alvast een indruk te geven van wat jouw mogelijkheden zijn, geven we je een aantal voorbeelden: 

  • Application Development & Data Science toon
  • IT Infrastructure & Cloud toon
  • IT Security toon
Innovatieve omgeving

Onze ambitie is om de grootste digitale verzekeraar te worden. Daarom laten we ons graag inspireren door de laatste trends en werken we met de nieuwste technologieën en tools. Onze innovatie-ambassadeurs volgen de ontwikkelingen op het gebied van Articifial Intelligence, Robotics, Internet of Things en Blockchain op de voet. Via onze IT&C Academy houden we de kennis van al onze digital professionals up-to-date met inspirerende masterclasses en hoogstaande kennisevents. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze website ditzo.nl heeft al meerdere awards gewonnen en onze geavanceerde conversational interface chatbot is een veelbesproken voorbeeld voor velen.

Eigen regie en ruimte om te ondernemen

Bij a.s.r. werken we waar het werk is en wanneer er werk is. We beoordelen je op je output, dus je kan je tijd grotendeels zelf indelen en je krijgt alle ruimte om regie te nemen. Over je loopbaan, je ontwikkeling en de manier waarop je je werk doet. We stimuleren je om te ondernemen binnen je functie, op zoek te gaan naar verbetermogelijkheden en jouw ideeën zelf in de praktijk te brengen. 

Duurzame koploper

a.s.r. speelt als verzekeraar, belegger en werkgever een leidende rol op het gebied van duurzaamheid. Met ons duurzaam beleggingsbeleid zijn we koploper in de Eerlijke Verzekeringswijzer, staan we op de eerste plaats in de ranking van de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) en worden we genoemd in ‘the hall of fame’ in het rapport van vredesorganisatie PAX. Al jaren halen we met de maximale score een A+ voor strategie en governance in het jaarlijks duurzaamheidsrapport van de United Nations Principles for Responsible Investment (UN PRI). We maken ons hard voor financiële zelfredzaamheid door projecten te initiëren die mensen helpen bij het maken van bewuste financiële keuzes. Daarnaast stimuleren we duurzame inzetbaarheid en richten we ons op het voorkomen van ziekte, verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Solliciteren voor het IT Talent Traineeship

De eerste trainees zijn geselecteerd en starten begin 2021 bij a.s.r. In de loop van 2021 gaan we weer op zoek naar nieuwe IT trainees. Dus ben je enthousiast geworden? Maak een vacature-alert aan, zodat je een melding krijgt wanneer je weer kan solliciteren voor een plek in het IT Talent Traineeship.