Starter IT Talent Traineeship

IT Talent Traineeship bij a.s.r.

Met het IT Talent Traineeship van a.s.r. haal je de belangrijkste ICT certificaten, doe je veelzijdige werkervaring op binnen heel a.s.r. en ontwikkel je persoonlijke vaardigheden. In twee jaar tijd pak je allerlei opdrachten op bij verschillende afdelingen. Zo start je jouw ultieme ontdekkingsreis: waar liggen jouw talenten, wat geeft je energie en waar wil je naartoe werken? Tijdens dit IT Traineeship investeer je continu in jezelf. Dus wil jij verder in IT, maar weet je nog niet precies waar jij je in wil specialiseren? Dan is dit  jouw kans om je van trainee te ontwikkelen tot allround Digital professional op het gebied van Application Development & Data Science, IT Infrastructure & Cloud of ICT Security. 

Waarom het IT Talent Traineeship bij a.s.r.?
 • zelf kiezen welke opdrachten je gaat doen en ontdekken waar jouw ambities, interesses en talenten liggen
 • ICT certificaten halen, de nieuwste trainingen doen en een ontwikkelprogramma op maat volgen
 • vrijheid en eigen regie, zodat je zelf grotendeels kan bepalen waar en wanneer je werkt
 • snel een netwerk bouwen binnen heel a.s.r. en samen met de andere IT trainees grenzen verleggen
 • een contract met goed salaris en uitzicht op een vaste ICT baan
Ontwikkelprogramma op maat met het IT Talent Traineeship

In het IT Talent Traineeship draait alles om jouw ontwikkeling. Praktijkervaring, trainingen en persoonlijke ontwikkeling zijn de drie pijlers die centraal staan in het programma. Je pakt uiteenlopende uitdagende opdrachten op en maakt kennis met verschillende bedrijfsonderdelen binnen a.s.r. De erkende ICT vakopleidingen die je gaat volgen sluiten precies aan bij jouw opdrachten. Van cyberaanvallen en de wondere wereld van hackers tot de nieuwste tools voor Web Development en verschillende programmeertalen; alles komt aan bod. Zodra je een goed beeld hebt van alle mogelijkheden stel je samen met een domeinexpert en opleidingsspecialist jouw persoonlijk opleidingsplan samen. Dit stoomt je klaar tot de IT professional die jij wil worden. Daarnaast krijg je een mentor, praktijkbegeleider en één-op-één coaching. Door deel te nemen aan inspiratiesessies en trainingen op het gebied van bijvoorbeeld presenteren, wendbaarheid en persoonlijk leiderschap breng je als IT Trainee ook je soft skills naar een hoger niveau.

IT Talent Traineeship: het eerste jaar

In het eerste jaar als IT Trainee leer je alles wat je moet weten over digitalisering in de breedste zin van het woord. Dat doe je met IT Fundamentals trainingen die onderverdeeld zijn in drie domeinen: 

 • Application Development & Data Science toon
 • IT Infrastructure & Cloud toon
 • IT Security toon
IT Talent Traineeship: het tweede jaar

Zodra je de brede basis in huis hebt, kies je in het tweede jaar jouw specialisatie. Dit deel van het programma is nog niet in beton gegoten. Door de constant veranderende digitale wereld zullen we het opleidingsaanbod aanpassen aan de nieuwste trends en ontwikkelingen. Bovendien heb jij een vinger in de pap. Samen met de domeinexpert en opleidingsspecialist stel je je eigen leerplan op. Om je toch alvast een indruk te geven van wat jouw mogelijkheden zijn, geven we je een aantal voorbeelden: 

 • Application Development & Data Science toon
 • IT Infrastructure & Cloud toon
 • IT Security toon
Flexibele werktijden en eigen regie bij a.s.r.

Bij a.s.r. werken we al jaren gedeeltijk vanuit huis en kun je grotendeels zelf bepalen hoe jij je tijd indeelt. Sinds we vanwege de corona-pandemie overwegend vanuit huis werken, is die flexibiliteit alleen maar verder toegenomen. Gelukkig krijgen we steeds meer ruimte om elkaar te ontmoeten en om te werken in ons moderne kantoor dat centraal in Utrecht staat. Je vindt daar veeel verschillende werkplekken en allerlei faciliteiten die het werken daar heel leuk maken. 
Bij a.s.r. beoordelen we je op je output en je krijgt alle ruimte om regie te nemen. Over je loopbaan, je ontwikkeling en de manier waarop je je werk doet. We stimuleren je om te ondernemen binnen je functie, op zoek te gaan naar verbetermogelijkheden en jouw ideeën zelf in de praktijk te brengen. 

Dompel je tijdens het IT Talent Traineeship onder in een innovatieve omgeving

Onze ambitie is om de grootste digitale verzekeraar te worden en onze digitale agenda is heel ambitieus. Daarom volgen onze innovatie-ambassadeurs de ontwikkelingen op het gebied van Articifial Intelligence, Robotics, Internet of Things en Blockchain op de voet. Via onze IT Academy houden we de kennis van al onze digital professionals up-to-date met inspirerende masterclasses en hoogstaande kennisevents. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Onze website ditzo.nl heeft al meerdere awards gewonnen en onze geavanceerde conversational interface chatbot is een veelbesproken voorbeeld voor velen.

Bijdragen aan de maatschappij bij a.s.r. als duurzame koploper

a.s.r. speelt als verzekeraar, belegger en werkgever een leidende rol op het gebied van duurzaamheid. Met ons duurzaam beleggingsbeleid zijn we koploper in de Eerlijke Verzekeringswijzer en heeft Sustainalytics ons erkend als duurzaamste verzekeraar ter wereld. Al jaren halen we met de maximale score een A+ voor strategie en governance in het jaarlijks duurzaamheidsrapport van de United Nations Principles for Responsible Investment (UN PRI). We maken ons hard voor financiële zelfredzaamheid door projecten te initiëren die mensen helpen bij het maken van bewuste financiële keuzes. Daarnaast stimuleren we duurzame inzetbaarheid en richten we ons op het voorkomen van ziekte, verzuim en arbeidsongeschiktheid.

Solliciteren voor het IT Talent Traineeship

Enthousiast geworden? Solliciteer dan vóór 28 september voor een plek in het IT Talent Traineeship bij a.s.r.!