Home Blog Wie zegt dat leren saai is

Wie zegt dat leren saai is?

Hoe blijf je op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen om je heen zonder dat je de hele dag tijd kwijt bent met het lezen van documenten? Bij a.s.r. kan dit door te gamen.

Gamen op je werk

Bij a.s.r. is er veel aandacht voor leren en ontwikkelen. We houden rekening met de huidige tijdsgeest en we bieden bij a.s.r. zowel klassikaal als digitaal trainingen aan. Eén van de digitale leervormen is het gebruik van gamification. Tijdens het spelen van een spelletje flipperkast, golf, bubbleshooter of snake op je computer of mobiele telefoon, beantwoorden onze medewerkers allerlei vragen. Zo ontwikkelen we en toetsen we specifieke vakinhoudelijke kennis, maar proberen we bijvoorbeeld ook onderwerpen uit onze gedragscode tussen de oren te krijgen. Denk aan informatieveiligheid, maar ook aan privacy en omgang met social media. Nieuwe medewerkers worden via Gamification wegwijs gemaakt in onze organisatie en ook de achtergronden van onze campagnes en de inhoud van onze cao kunnen op deze manier onder de aandacht worden gebracht. Zo combineren we theorie op een leuke manier met de dagelijkse praktijk. 

De kracht van gamification

Gamification is een leuke en effectieve manier om je kennis te vergroten. Vaak zakt na een klassikale training de behandelde stof langzaam weg. Inzet van gamification voorkomt dit. Een gepersonaliseerd algoritme zorgt ervoor dat onderwerpen regelmatig herhaald worden. Daarnaast komen onderwerpen waar je moeite mee hebt vaker terug. Het is dus eigenlijk een op maat gemaakte leermethode.

Win-winsituatie

Gamification is ook succesvol dankzij het competitieve element. Wie wil er nou niet een hole-in-one schieten of een topscore met pinball halen om zo je collega’s te verslaan? Bovendien kunnen medewerkers punten verzamelen door het geven van goede antwoorden. Deze punten kunnen zij inzetten op een veiling waarmee ze prijzen kunnen winnen. Ook via de veiling probeert a.s.r. een maatschappelijke bijdrage te leveren. Eén van de prijzen is bijvoorbeeld een stoelmassage van de visueel beperkte masseurs van The Chairmen at Work. Daarnaast is er een jaarlijkse kerstactie waarmee medewerkers hun punten kunnen doneren aan het goede doel. Met gamification zijn er dus alleen maar winnaars!

a.s.r. en ontwikkeling

Bij a.s.r. nemen we jouw persoonlijke ontwikkeling erg serieus. Daarom kan je gebruik maken van een ruim aanbod aan vakinhoudelijke en vaardigheidstrainingen en hebben we talentontwikkelingsprogramma’s voor verschillende groepen medewerkers. En omdat de veranderingen in onze omgeving zich steeds sneller opvolgen, investeren we fors in duurzame inzetbaarheid met workshops, loopbaanadvies en loopbaantrajecten.

David Boers Specialist Opleiding en Ontwikkeling