{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Blog Werken aan diversiteit op de werkvloer

Werken aan diversiteit op de werkvloer

Iedereen die wil werken moet kunnen werken. Toch is het niet altijd zo eenvoudig. Mensen met een arbeidsbeperking komen lastig aan het werk. Daarom kiezen we er bij a.s.r. bewust voor om deze ‘buitengewone talenten’, te helpen om een goede bijdrage te leveren aan de arbeidsmarkt en hun talenten optimaal in te zetten. Dit doen we onder meer met de Participatiedesk. 

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Zoals werken aan diversiteit op de werkvloer. Bekijk wat a.s.r. nog meer doet op Dit is de tijd van doen.

Participatiedesk

Om de stap naar a.s.r. voor mensen met een arbeidsbeperking te verkleinen, is er binnen de organisatie een Participatiedesk ingericht. Dit ‘interne uitzendbureau’ zet mensen met een arbeidsbeperking in op verschillende klussen in de organisatie. De medewerkers worden intensief begeleid en volgen een op maat gemaakt opleidingsprogramma, dat ze helpt om hun positie op de arbeidsmarkt te verstevigen. Zo krijgen ze onder meer hulp bij het helder krijgen van hun sterke en zwakkere punten en bij het solliciteren.

Vaste functie binnen a.s.r.

Het inhuren van medewerkers vanuit de Participatiedesk levert geen extra kosten op voor de afdeling die zo’n medewerker een plekje geeft en heeft geen gevolgen voor het fte-budget. Doel van de Participatiedesk is medewerkers met een arbeidsbeperking zoveel bagage mee te geven dat ze succesvol kunnen instromen op een vaste functie binnen of buiten a.s.r. En dat deze aanpak succesvol is blijkt: inmiddels zijn al 11 medewerkers vanuit de participatiedesk uitgestroomd op een vaste functie binnen a.s.r.

Maatschappelijk betrokken

De invoering van de Participatiewet is voor a.s.r. een extra stimulans geweest om werk te maken van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het voelt als de normaalste zaak van de wereld, want MVO zit in ons DNA. Als de doelstellingen op dit gebied gerealiseerd worden, zijn er alleen maar winnaars. De arbeidsbeperkten, die heel graag bij ons willen werken. En a.s.r., die er een club gemotiveerde collega’s bij krijgt.

Alleen Talent Telt

Vorig jaar november won a.s.r. tijdens ‘Scoor je talent’, de jaarlijkse banen- en ontmoetingsmarkt van WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden, de ‘Alleen Talent Telt’-award Deze prijs wordt uitgereikt aan de regionale werkgever die medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt de meeste ondersteuning en begeleiding geeft.

Christel van Capelleveen Contentmarketeer