{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Blog Meet en Greet met de inhousedag

Meet en Greet met de inhousedag

Maar liefst 38 ambitieuze starters kwamen op 15 april naar de a.s.r. Inhousedag om een exclusief kijkje in onze keuken te nemen en de bedrijfscultuur te proeven. Aan de hand van een divers programma lieten we hen kennis maken met a.s.r., de mensen van a.s.r. en het traineeship.

Kennismaking

Kom groeien bij asr LED 2021Op 2 september gaat het a.s.r. traineeship van start. Daarom organiseerden we ook dit jaar weer een Inhousedag. Young professionals konden uit de eerste hand erachter komen wat ze als trainee bij a.s.r. kunnen verwachten. Boudewijn van Uden, Directeur Corporate Communicatie, opende de dag. Hij vertelde over het verhaal van a.s.r. en onze missie en strategie. Daarnaast lieten we zien hoe we ons onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Een rondleiding door het duurzame pand kon bij deze eerste kennismaking uiteraard niet missen. 

Verzekeraar van de toekomst

In de middag konden de deelnemers echt in actie komen met een competitieve casus. Ze moesten een standpunt innemen over hoe de verzekeringswereld van de toekomst er volgens hen uit gaat zien en welke rol a.s.r. daarin kan nemen. Mag je beschikbare data bijvoorbeeld gebruiken om fraudeurs op te sporen, of schendt dit de privacy rechten? Wat voor invloed hebben zelfrijdende auto’s op schadeverzekeringen? En hoe ver kun je gaan in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zonder dat dit ten koste gaat van de producten

Netwerken

Er was ook volop ruimte om te netwerken. Verschillende collega’s van uiteenlopende bedrijfsonderdelen kwamen langs tijdens de lunch en de afsluitende borrel. Daarnaast was er een Meet & Greet met mentoren van de toekomstige trainees. En natuurlijk vertelden de huidige trainees over hun eigen ervaringen met het traineeship. 

Marguerite (campus recruiter): “Mooi om te zien dat de hele groep zo enthousiast en geïnteresseerd was. Met name de maatschappelijke rol die a.s.r. inneemt met onder andere de a.s.r. Foundation, de week van het geld en hulp bij schuld werd goed ontvangen bij de deelnemers. De volgende dag kregen we direct veel vragen over het solliciteren naar een plek in het traineeship.”

Traineeship

Elk jaar starten we in september met een nieuw traineeship, dat anderhalf jaar duurt. Dit jaar hebben we traineeplekken op het gebied van Finance, Data Science, IT, Innovatie, Asset Management, Marketing en Vastgoed. Solliciteren voor het traineeship kan nog tot en met 23 april.  


a.s.r. en het traineeship

Met het traineeship bij a.s.r. kun je brede ervaring opdoen. Je kunt grotendeels zelf bepalen hoe je invulling geeft aan het traineeship zodat je het traject goed kunt laten aansluiten bij je ambities. Daarnaast is er veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Alice de Kimpe Communicatieadviseur