Home Blog Lekker lang genieten van gezinsuitbreiding

Lekker lang genieten van gezinsuitbreiding

Bij a.s.r. kun je als partner na de geboorte van je kind gebruik maken van betaald aanvullend geboorteverlof van 5 keer je arbeidsduur per week. In combinatie met het wettelijk geboorteverlof, dat kortgeleden is uitgebreid naar 1x je arbeidsduur per week, kun je dus bij een fulltime dienstverband in totaal wel 6 weken betaald genieten van je pasgeboren kind. Dit is op 1 januari 2019 ingegaan. Hiermee loopt a.s.r. ruim vooruit op de wettelijke invoering van deze regeling, die gepland staat op 1 juli 2020. Collega's zijn er blij mee.

Meer tijd met het gezin

Vormgever Guido den Hoed werd op 20 maart vader van Eydis. ‘Voor mij komt het nieuwe geboorteverlof als een geschenk uit de hemel. Onze prachtige dochter is via een keizersnede ter wereld gekomen en mijn vrouw moet hier echt van bijkomen. Mooi dat ik er nu kan zijn voor mijn gezin.’

Marketeer Fedor Achterkamp werd op 3 februari vader van Philou. ‘De laatste week zwangerschapsverlof van mijn vrouw hebben we met z’n drieën afgesloten in Bloemendaal aan Zee. Een heerlijke tijd om als kersvers gezin te genieten van elkaar. En onze dochter Philou nóg beter te leren kennen. Mijn vrouw begint deze week weer met werken en ik heb vrij genomen. De gedachte dat ik er deze week voor Philou ben geeft haar rust en zorgt voor een soepelere overgang naar het werkende leven. En het is natuurlijk heel leuk om een weekje alleen te zijn met onze dochter. Later in het jaar neem ik nog een paar weken verlof op. Bijvoorbeeld als de opa’s en oma’s op vakantie zijn. Ik ben ontzettend blij met deze tijd samen!’

Betere balans tussen werk en privé

Het aanvullend geboorteverlof is een van de afspraken die a.s.r. en de vakbonden met elkaar hebben gemaakt bij de verlenging van De Andere Cao, de eigen cao van a.s.r. In deze cao staan een volwassen arbeidsverhouding en eigen regie centraal. Behalve geboorteverlof heb je bij a.s.r. nog veel meer mogelijkheden om de balans tussen werk en privé goed te houden en vitaal te blijven. We werken tijd- en plaatsonafhankelijk, en dat houdt bij ons meer in dan een dag per week thuis werken. Omdat we uitgaan van een jaarurennorm, en niet van vaste roosters, kun je bij ons een tijdje minder werken als dat kan en vervolgens meer werken als dat nodig is. Zo vang je makkelijk ‘noodgevallen’ op en mis je geen privémomenten die belangrijk voor je zijn.

Op deze manier komen we bij a.s.r. ook tegemoet aan de behoeften die werknemers hebben in verschillende fasen van hun leven. Zo heb je tijd voor vrijwilligerswerk, kun je aandacht geven aan je gezin en behoort die lange reis tot de mogelijkheden. Ook als je door een arbeidsbeperking geen lange dagen op kantoor kunt maken, kun je met deze flexibiliteit toch een volwaardige bijdrage leveren.

Jenny Schellekens Communicatieadviseur