{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Blog Dit is de tijd van doen

Dit is de tijd van doen

Iedereen vindt wel iets. Van wat eerlijker kan, of wat duurzamer kan. Of wat juist niet kan. Maar alleen iets vinden over wapenhandel stopt die handel niet. En twitteren over klimaatverandering plaatst nog geen zonnepanelen op een dak. Gelukkig lijkt alleen maar iets vinden steeds meer iets van toen en zijn er steeds meer mensen die daadwerkelijk iets doen.

Om een verschil te maken moeten we de handen uit de mouwen steken. Maar dan niet morgen, maar gewoon vandaag. Bekijk wat a.s.r. nu al doet op Dit is de tijd van doen.

Keuzes maken

Mensen zijn zich er steeds meer van bewust dat hun keuzes invloed hebben. Zoals die buurman die als eerste in de straat zonnepanelen op z’n dak legt. Of die collega die besluit minder vaak vlees te eten. Of die vrijwilliger die voorleest aan kinderen met een taalachterstand. Ook steeds meer bedrijven maken bewuste keuzes om bij te dragen aan een eerlijke en duurzame maatschappij. Door over te stappen op groene energie of door mensen met een beperking aan te nemen.

Waar heb jij invloed op?

Gelukkig maar, want de tijd van afwachten is voorbij. Voor een duurzame toekomst moeten we nu iets doen. En dan gaat het er niet om wat je niet kan doen, maar wat je wel kan doen voor een duurzaam leven. Waar je wel invloed op hebt. Bij a.s.r. halen we dan misschien geen plastic uit de oceaan, maar we investeren wel in groene energie en juist niet in de tabaksindustrie. Door ons heel bewust te zijn van de gevolgen die onze keuzes hebben, doen we bepaalde dingen wel en andere beslist niet. 

Eerlijke en duurzame maatschappij

Bij a.s.r. doen we er alles aan om mensen te verzekeren op een manier die bijdraagt aan een eerlijke en duurzame maatschappij.  En hoe meer mensen en bedrijven dat ook doen hoe beter dat is. Doe je mee?

Christel van Capelleveen Contentmarketeer