{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Blog De vrijwilligers van asr

De vrijwilligers van a.s.r.: helpen door te doen

Het afgelopen jaar hebben a.s.r.-collega’s bij elkaar meer dan 10.000 uur vrijwilligerswerk gedaan via de a.s.r. foundation. In die uren bereikten zij bijna 7.500 kinderen en jongeren, hielpen ze 124 huishoudens en droegen ze hun steentje bij aan meer dan 50 maatschappelijke organisaties. Genoeg reden om al onze vrijwilligers in het kader van de Dag van de Vrijwilliger eens goed in het zonnetje te zetten.

Bewuste financiële keuzes maken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wist je dat maar liefst 40% van de Nederlanders worstelt met zijn financiële administratie? En dat een op de vijf huishoudens risicovolle of zelfs problematische schulden heeft? De vrijwilligers van a.s.r. maakten deze week zelf mee hoe dat voelt, tijdens de workshop ‘voor 1 dag arm’ van het Nibud. 

Door even in de schoenen van een familie met schulden te staan, ervaarden ze hoe een gewoon gezin compleet kan veranderen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ze beleefden de stress die dit gezin meemaakt en voelden hoe financiële schaarste je beslissingsvermogen en mentale toestand kan beïnvloeden. Hoe help je die mensen om financieel zelfredzaam te worden? Natuurlijk komen daar moeilijke financiële keuzes bij kijken, maar voordat die beslissingen gemaakt kunnen worden moet er rust en ruimte zijn in het hoofd. De vrijwilligers verlieten de workshop met praktische handvaten om dat te bereiken, die ze bijvoorbeeld als financieel vrijwilliger meteen weer kunnen inzetten.

Naast deze inzichtvolle workshop keken de vrijwilligers samen terug op een succesvol vrijwilligersjaar, waarin zo veel collega’s vol enthousiasme aan de slag zijn gegaan dat het gestelde jaardoel vóór de helft van het jaar al ruimschoots behaald was. Ze reflecteerden op de nieuwe projecten die dit jaar zijn opgestart, keken vooruit naar de initiatieven die in 2020 van start gaan en deelden hun eigen ervaringen en plannen tijdens een borrel en diner. Zo te horen gaan we ook in het nieuwe jaar weer heel veel mensen ‘helpen door te doen’. We kijken er naar uit!

a.s.r. en de maatschappij
Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. We werken met respect voor onze omgeving en proberen zoveel mogelijk het goede te doen. Vrijwilligerswerk hoort daar ook bij. Daarom krijg je bij ons een dag per jaar betaald verlof voor een maatschappelijke activiteit en hebben onze teamuitjes vaak een maatschappelijk karakter. Niet alleen waardevol voor de cliënten of maatschappelijke organisatie, maar ook voor jou als medewerker.

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur