{ "menu": { "text": "Menu" } } { "searchBar": { "placeholder": "Doorzoek de site", "buttonText": "Zoeken", "formAction": "/zoekresultaten" } }
Home Blog asr behaalt opnieuw keurmerk Beste Werkgever

a.s.r. behaalt opnieuw keurmerk Beste Werkgever

a.s.r. scoort ruim boven het landelijk gemiddelde in de Beste Werkgevers Scan van Effectory, waarin medewerkers hun mening gaven over hun werk, team en werkgever. Met deze hoge waardering van medewerkers verdiende a.s.r. het Beste Werkgevers keurmerk 2020-2021.

In het Beste Werkgevers onderzoek beoordeelden 1.826 medewerkers a.s.r. op goed werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Daarbij gaven ze a.s.r. een totaalscore van 8,4, maar liefst 1,2 punt hoger dan het landelijk gemiddelde. Met deze hoge waardering verdient a.s.r. het Beste Werkgevers keurmerk, het grootste onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap in Nederland, en een plek op de lijst van Beste Werkgevers van Nederland.

Bijzonder resultaat

Opvallend was de ‘Employee Net Promotor Score (eNPS)’, oftewel de mate waarin medewerkers hun werkgever aan anderen zouden aanraden. De eNPS is het percentage medewerkers die a.s.r. in sterke mate aanbevelen minus het percentage medewerkers die dit niet of nauwelijks doen. a.s.r. kreeg hier een 56,6, flink boven het landelijk gemiddelde van 10,1. Waar landelijk de eNPS het afgelopen jaar is gedaald, is deze bij a.s.r. sinds januari 2020 met 20 punten gestegen. Medewerkers geven onder andere aan zinvol werk te doen, vertrouwen te hebben in hun collega’s en leidinggevende en trots te zijn op a.s.r. als werkgever. Medewerkers hebben veel vertrouwen in de toekomst van a.s.r. en waarderen met name de bijdrage die a.s.r. in de maatschappij levert. 

Jolanda Sappelli, directeur Human Resources a.s.r. : ‘Ik ben blij dat we via dit keurmerk weer hebben laten zien dat we tot één van de beste werkgevers van Nederland behoren. Deze tijd vraagt veel van werknemers, maar ook van werkgevers. We doen er bij a.s.r. alles aan om in verbinding te blijven met onze medewerkers, oog en oor te houden voor wat ze nodig hebben en daar zo goed mogelijk op in te spelen. Ik ben er trots op dat dat wordt gewaardeerd.’

Beste Werkgever in de branche Verzekeraars

In januari 2020 deed a.s.r. voor het eerst mee aan het Beste Werkgever onderzoek. a.s.r. scoorde toen het hoogst van alle deelnemende verzekeraars en verdiende daarmee zowel het Beste Werkgever Keurmerk als het Beste Werkgever Award voor de branche Verzekeraars. Wie dit jaar de branchewinnaars zijn, wordt in maart 2021 bekend.

Yanniek van Dooren Communicatieadviseur